Skimmelsvamp

Hvad er Skimmelsvamp?

Skimmelsvamp er et samlet begreb for svampe indenfor mikrobiologien, det der er fælles for dem er at de udnytter organisk materiale som fødekilde. Skimmelsvampen har sine ideale forhold under relativt fugtigt klima (70%), derfor er den ofte til at finde på badeværelser, køkkener og særligt kældre. 

 

Er Skimmelsvamp farligt? 

Det korte svart er JA.

Skimmelsvamp frigiver spore, hyfe fragmenter, mikropartikler flygtige stoffer (MVOC) ud i luften, tilstedeværelsen af disse kan ofte skabe træthed, kronisk hovedpine, åndedrætsbesvær, Koncentrationsbesvær, kvalme og andre allergi lignende symptomer. Det kan også føre til mere permanent skade som astma og kronisk allergi.

 

Hvordan fjerner man skimmelsvamp?

Skimmelsvamp kan fjernes på mange måder, typisk er det ved at rengøre den berørte flade, hvilket resultere i et ofte tilbagevendende problem. En anden almindelig metode er nedbryde/fjerne det berørte område, hvilket ofte er en kostelig affære, men mere permanent løsning. Det er dog vigtigt at komme skimmelsvamps kilden til livs, så at problemet ikke genopstår, dette kan løses på et hav af muligheder og er meget individuelt.

Hos Raus-Lugt neutralisere vi skimmelsvamp med Ozon-gas, denne behandling trænger dybt ind i det berørte område uden at gøre skade på området. Derved kan du sparer en mindre renovering, mens at du opnår et bedre indeklima. Hos Raus-Lugt ved vi at ingen to opgaver er ens og derfor behandler vi alle vores opgaver forskelligt. Hos Raus-Lugt bestræber vi os på at du får den rette behandling og rådgivning før, under og efter en behandling for skimmelsvamp.

 

Test for skimmelsvamp

Hos Raus-Lugt kan du købe en hjemmetest til skimmelsvamp, som indikere om du har skimmelsvamp og i hvilket omfang der forefindes skimmelsvamp.

Læs mere om testen HER.

 

Kontakt Raus-Lugt for en uforpligtende snak om skimmelsvamp HER.