Bolig salg

Er det sværere at sælge en rygerbolig?

Ja. Mange boligkøbere vil ikke købe et hus eller en lejlighed, der lugter af røg.

93 % af ejendomsmæglerne i Home oplever, at købernes indstilling til rygerboliger er negativ, viser en rundspørge, som Home har foretaget i 2015.

Hvor meget mindre koster en bolig, der er blevet røget i?

Når der er færre købere til en bolig, smitter det af på prisen. Hvor meget varierer fra bolig til bolig og af andre ting, men i gennemsnit er salgsprisen på en rygerbolig 5-10 % lavere, vurderer ejendomsmæglerne fra Home.

Det svarer til et prisafslag på 87.000-174.000 kr. for et gennemsnitshus til 1.740.000 kr. En typisk lejlighed til 1.950.000 kr. sælges med en rabat på 97.500-195.000 kr.

Kan tobaksrøg sætte sig i en bolig?

Ja. Lugt og spor fra en tidligere ejers tobaksrøg kan findes flere steder i boligen.

Lugten sætter sig især i tekstiler og papir. Nikotin og tjærestoffer lægger sig som en fedtet, farvet hinde på forskellige overflader som træværk eller malede overflader. Går der hul på hinden ved fx rengøring, afgives der en sur tobakslugt.

Kan du fjerne røglugt fra en rygerbolig?

Ja, lugt af røg kan godt fjernes fra en bolig, men det kan være et større arbejde. Fx skal du tage tapetet ned og sætte nyt op, hvis lugtens af tobaksrøg har aflejret sig i tapetet.

Trægulve og trælofter kan måske nøjes med en grundig rengøring, men du kan også blive tvunget til at fuge gulvet i revnerne eller udskifte trægulvet med et nyt.

Det er muligt at købe sig til en total rengøring og lugtsanering af et hjem hos et rengøringsfirma, der har specialiseret sig inden for skadeservice. Det koster typisk 35.000-50.000 kr. (2015-priser).

Med en Ozon behandling fra Raus-lugt kan du spare både dig og din pengepung for stort besvær og omkostninger.

En Ozon behandling fra Raus er typisk over 40% billigere og modsat en rengøring trænger en Ozon behandling helt ned til lugt kilden og neutralisere den.

 Er det farligt at bo i en rygerbolig?

Hvis du bor i en tidligere rygerbolig, der stadig lugter af røg, er det påvist, at der kan opstå problemer med såkaldt tredjehåndsrygning, da de skadelige stoffer i tobaksrøgen sætter sig selv de fineste revner.

Stofferne kan også trænge dybere ned i visse materialer. Derfra udskiller partiklerne skadelige stoffer i månedsvis efter, at rygningen er ophørt - og forureningen kan i nogle tilfælde bestå selv efter grundig rengøring.

Hvis boligen er blevet grundigt renset for røg, er risikoen for sundhedsskader meget lille.

Så skal du sælge, lige har købt eller blot overvejer salg eller køb af et rygerhjem så kontakt Raus og hør nærmere hvad vi kan gøre for dig og dit hjem.

Hos Raus kan du altid få et uforpligtende tilbud eller et godt råd eller to.

Kontakt os her.

 

Kilde: Home, EDC, Niels Them Kjær-projektchef hos Kræftens Bekæmpelse