Raus ervherv

Raus fjerner lugt ved hjælp af ozongas. Ozon er et naturligt stof der findes i naturen, og dannes ved solens UV stråling og spændingsudladninger, f. eks ved tordenvejr. Ozon er en del af den naturlige balance i sund luft, hvor det nedbryder uønskede stoffer, lugte og mikroorganismer. Ozon består af 3 iltatomer O3 og er et ustabilt stof der gerne vil reagere med andre stoffer, eller gå tilbage til et normalt iltmolekyle O2 med 2 iltatomer. Ozon reagerer med organiske stoffer, bl.a. fedtstof. Der sker en kemisk reaktion, hvor der dannes vanddamp H2O og kultveilte CO2, samt tørre partikler der består fortrinsvis af kulstof C. Hvis denne reaktion doseres korrekt, kan den væsentligste del af fedtet omdannes, og lugten kan reduceres med op til 95%.

Med andre ord: Raus med lugten!

Desuden dræber Ozon mikroorganismer (f.eks.  bakterier) - afhængig af koncentrationen. Jo mere ozon, jo hurtigere nedbrydes bakterierne.

Men ozonbehandling er ikke for amatører. Det er afgørende med en korrekt dimensionering til den givne opgave. Det kræver erfaring og uddannelse.